home
overdeaccommodatie
de omgeving
fotoalbum
activiteiten
routebeschrijving
beschikbaarheid
meestgestelde vragen
contact
links
    

De Omgeving
Badplaatsen en Stranden

S'Agaro/Sant Pol

Een uitermate geschikte badplaats voor gezinnen met jonge kinderen is
S' Agaro. Een wandeling van
S' Agaro richting Palamos is een schitterende wandelroute. Het pad waarover u deze wandeling maakt is pas vernieuwd en loopt langs de rotskust van S' Agaro richting Palamós. Deze route is goed te lopen, hij klimt niet veel en u heeft een schitterend uitzicht. De route begint uiterst links van het strand van S' Agaro/Sant Pol (als u met het gezicht richting zee staat) onder Hotel S' Agaro. Vanaf deze plek loopt een pad omhoog, dit is het pad dat u langs de kust leidt. De route eindigt op een klein prive zandstrandje. Dit strand is alleen voor de bewoners van de villawijk achter dit strand met de auto te bereiken. De villawijk is afgesloten voor verkeer van niet bewoners. De enige manier voor niet bewoners om dit strand te bereiken is via de wandelroute. Terug kunt u dezelfde route lopen of u kunt door de villawijk die achter het strand gelegen is terug lopen.


Sa Conga

De baai van Sa Conga ligt ingeklemd tussen S'Agaro en Platja d'Aro. Je bereikt het strand door op de rotonde in S'Agaro de derde afslag te nemen richting Platja. Na enkele kilometers zie je links een afslag naar de haven van Sa Conga (waar gigantische jachten liggen van de bewoners van het villadorp). Volg deze weg langs de haven helemaal tot het eind (met de bocht naar rechts), totdat je bij een zandvlakte met pijnbomen komt. Hier parkeer je waarna je boven aan het bos aan de rechterkant met een trap naar beneden kunt. Aan de overkant ligt het villadorp met daarachter S'Agaro. Het strand is in verhouding klein, met heel helder water en veel vissen. Je kunt hier fantastisch snorkelen. Het strand bestaat uit kleine zandsteentjes.


Platja d'Aro

In een glooiende omgeving met veel pijnbomen ligt de grote badplaats Playa d' Aro. In het levendige centrum zijn volop winkels en uitgaansgelegen-heden, waaronder veel luxe boetieks, gevarieerde bars en discotheken. Het strand is groot en mooi en ligt vlak aan de moderne promenade. Ook voor kinderen is er veel te beleven in Playa d' Aro. Zo bevindt zich aan de hoofdstraat het "Magic Parc". Dit is een hele grote speelhal met allerlei computerspelletjes, botsauto's, op afstand bestuurbare mini vrachtwagens, tafelvoetbal, pooltafels etc. Ook voor de grote kinderen is in het "Magic Parc" wat te doen, er is namelijk ook een gokhal waar je alleen naar binnen mag wanneer je 18 jaar of ouder bent. Naast het "Magic Parc" zijn er nog meer leuke dingen te doen voor kinderen. Voor de zwemliefhebbers onder ons is er aan de rand van Playa d' Aro tevens een Aqua Parc met 16 glijbanen aanwezig (zie fotoalbum) . Als u wilt zonnebaden, iets leuks met de kinderen wilt doen en gezellig uit wilt gaan, zal het u in Playa d' Aro aan niets ontbreken.


Tossa de Mar

Tossa de Mar, het blauwe paradijs, is een van de mooiste plaatsjes aan de Costa Brava. De kustlijn is grillig met talloze baaitjes, inhammen en steile rotspartijen. Op de mooie stranden liggen vissersbootjes. De oude ommuurde stadskern is heel sfeervol met zijn schilderachtige huisjes en hellende trapsteegjes. De Stadskern loopt achter de baai over in het centrum met een levendige boulevard. In het grote gedeeltelijke autovrije centrum kunt u heerlijk winkelen en uitgaan. Er zijn allerlei gezellige bars, terrassen en ook enkele bioscopen en discotheken.


Bezienswaardigheden

Besalu

Naar Besalu (nationaal monument op ca. 50 km) rijdt u door een fraai landschap. Besalu is een bijzonder goed bewaard gebleven elfde/twaalfde eeuws stadje met een fotogenieke boogbrug en joodse wijk met een goed geconserveerd ritueel badhuis. Dan verder omhoog door het dal van de Fluvia naar het noorden via Camprodon naar het vlakbij Frankrijk gelegen bergdorp Beget. Onderweg kunt u genieten van een prachtig landschap. De een na de andere zeldzame Romaanse kerk, mooie boerderijen en natuurlijk die groene velden, fikse bossen en weiden vol bloemen die de Pyreneeen zo kenmerken en bergbeken vol koud water om de voeten te koelen. Ook komt u Rupit tegen, een oud stadje met een houten hangbrug.


Banyoles

Het meer van Banyoles is het enige natuurlijke meer in Cataloni?. Het heeft een oppervlakte van 1 km2 en een omtrek van 8 km. De diepte varieert van 6 tot 75 meter. Het meer is van vulkanische oorsprong en wordt gevoed door een aantal onderaardse bronnen die gezamenlijk 600 liter water per seconde leveren. Een andere curiositeit is het fenomeen van de drijvende sedimenten, waarop diverse legenden, zoals die van een draak gebaseerd zijn. Tijdens de Olympische Spelen van 1992 werden op dit meer de roeiwedstrijden gehouden


La Bisbal

In "La Bisbal" kun je je hart ophalen aan de ceramica winkeltjes. Hier wordt alle ceramica gemaakt en er is een hoofdstraat met alleen maar winkeltjes die volgestouwd zijn met de mooiste aardewerk spullen. De prijzen zij n nauwelijks lager dan elders, maar de keuze is enorm. Van Llagostera naar Cassá dela Selva, in het dorp kun je rechtsaf slaan naar La Bisbal. De tocht is ongeveer 23 km dwars door de bergen. Na La Bisbal kun je via Palamos terugkeren naar de bewoonde wereld.Terug naar boven

email